27 d’ag. 2010

a vegades (21)

A vegades en Josep sucumbeix a les noves tecnologies. L'estiu, la onada de calor, l'avorriment, el fet que la Maria no hi és, que fa dos dies que ha marxat de vacances vés a saber on (ell no li ho preguntarà si ella no li ho diu, tot i morir-se'n de ganes de saber-ho), sigui pel que sigui, en Josep s'asseu davant de l'ordinador de bon matí. De bon matí d'estiu, s'entén, és a dir, a les onze quarts de dotze que ja se sap que a l'estiu el temps funciona diferent. Comprova el seu correu electrònic: res, tot igual que ahir. Publicitat no desitjada (com ho saben ells que viagra és el que ell necessita?), publicitat indesitjable i res més. Tothom està de vacances, ningú vol saber res de ningú. Llavors, tafaneja la vida dels demés saltant de facebook en facebook. Descobreix que la crisi afecta a alguns molt més del que ell creia, que aquest any no han pogut anar al Carib, ni a la República Dominicana i s'han hagut d'acontentar amb una escapada a la costa brava. D'un sol dia, d'anada i tornada que la cosa no està per passar nits d'hotel. A d'altres, en canvi, sembla que no els va tan malament, que malgrat tot la vida continua, que Tailàndia encara és un destí turístic recurrent, que tothom se les manega per aconseguir una serp al voltant del coll, o un ximpanzè al damunt l'espatlla que tot plegat vesteix molt.
Descobreix que les criatures dels amics continuen creixent, fent la seva, treient, perdent dents.
Descobreix que alguns amics de la infantesa s'estan quedant calbs i que a alguns els preocupa molt i sempre porten gorra mentre que a d'altres els és ben igual i es pregunta com reaccionaria ell si es trobés en aquesta situació i conclou que quan arribi el moment, si arriba mai, ja s'ho plantejarà. Per què capficar-se amb coses futures que no deixen de ser futuribles si ja té prou maldecaps presents?
Descobreix que a la gent li agrada deixar missatges, iniciar, continuar, prolongar fins gairebé l'infinit, converses sobre els temes més inversemblants i, massa sovint, més innecessaris. Descobreix que l'ortografia és una assignatura pendent a internet i es posa les mans al cap davant un entrepà de "formaxe" i una reunió "d'setembre".
Descobreix que la gent té moltes hores per perdre davant l'ordinador i, orgullós de creure's diferent, somriu condescendentment. Ignorant que ja són les cinc de la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada